TRACTAMENTS

IMPLANTES OKImplants Dentals

Els implants dentals són una opció boníssima per reemplaçar una o vàries dents que faltin.

Una bona manera d’explicar-ho seria comparant un implant dental amb una dent natural.

La dent es composa per una part visible en boca, que és la corona, i una no visible, dins de l’os maxil.lar, sota la geniva, la qual anomenem arrel.
Quan s’ha perdut una dent, es perd tant la corona com l’arrel. Per reemplaçar aquesta arrel utilitzem un tipus de cargol, de titani, que col.locarem dins de l’os maxil.lar en un “llit ossi” que nosaltres farem, amb anestèsia local.

Els implants dentals requereixen d’una fase inicial de curació, durant la qual es va formant os nou que envoltarà el seu implant dental (de manera imperceptible) la duració de la qual variarà segons la localització de l’implant dental. Un cop aquesta fase s’ha completat, podrem entendre que tenim una arrel nova on hi podrem situar un suport que anomenem pilar, damunt del qual confeccionarem la part visible, és a dir, la corona de la dent.

Els implants dentals són solucions estètiques (no es veuran ganxos) molt confortables en quant a la funció, i respecten altament les estructures veïnes (no s’han de tallar les dents i mantenen el volum d’os)

La implantologia és una tècnica indolora i cada cop ofereix més sol·lucions.

 

Per què he de reposar les dents perdudes?

Normalment, quan s’ha perdut una dent, es convenient reposar-la ja que l’absència compromet la mossegada i l’habilitat per mastegar, encara que sovint això pot passar-nos desapercebut fins que els desajustos ens impedeixen menjar correctament. Amb els implants dentals sol·lucionarem aquest problema.

Quan s’ha perdut una dent o un queixal, s’ha incrementat la càrrega a les dents i queixals que queden, minvant la seva supervivència en boca. Un implant dental evitaria això.

Les dents veïnes a la que falta, perdran el seu eix, inclinant-se, i aportaran encara més inestabilitat. Quan una “mossegada” no és estable, l’articulació mandibular queda seriosament compromesa.

Adicionalment, la pèrdua dental, pot haver-te ocasionat un important impacte estètic. Els implants dentals reposen l’estètica.

 

Quants implants dentals necessito?

Una rehabilitació fixe sobre implants dentals és com la construcció d’un edifici. Quant més robustos i abundants siguin els ciments i més qualitat tingui el sòl, millor suportarà les càrregues.

El nombre d’implants dentals es determina mitjançant l’estudi del cas.

Per això es prendran models de guix, es faran radiografies i altres proves complementàries necessàries per l’estudi d’implantologia.

Un cop fet l’anàlisi del cas, buscarem un equilibri segons els aspectes que hem valorat a l’estudi, la pròtesi dental final que acabaran suportant els implants dentals i les possibilitats econòmiques de cada un.

Tenint en compte tots els aspectes, es buscarà la solució més equilibrada entre pacient i doctor.

 

Quant temps em duraran els implants dentals?

La duració dels implants dentals dependrà en gran mesura del manteniment que hi fem amb les corresponents revisions a la clínica dental, de la presència o no d’hàbits nocius com el tabaquisme, així com de la cura personal diària.

A la nostra clínica només treballem amb implants dentals de primera qualitat i podem parlar d’estadístiques amb sòlida base científica que donen un 95% d’èxit als 10 anys d’estar en boca, i entre el 80 i 90% als 30 anys.

Aquestes xifres serien comparables a altres tipus de rehabilitacions del cos que necessiten implants com les pròtesis de cadera o de genoll.

 

Quin manteniment he de tenir dels meus implants dentals?

És important remarcar que el tractament amb implants dentals no acaba un cop ens han donat l’alta a la clínica, sinó que continua amb la seva cura i manteniment a casa.

Durant el procés de rehabilitació amb implants dentals, i especialment al finalitzar-lo, t’ensenyarem el procés de neteja de la pròtesi sobre els implants dentals, que ha de ser controlada, igual que els implants i la resta d’estructures de suport, de la mateixa manera com controlaríem dents naturals.

La pròtesi osteointegrada està formada per diferents elements fixats entre sí per cargols de presició. Amb el temps i amb les “microvibracions” que es produeixen durant la masticació, els cargols que porten els implants dentals poden arribar a afluixar-se. Per això és necessari revisar la teva pròtesi, idealment cada sis mesos, a fi de controlar la funció, detectar qualsevol incidència en un estadi precoç, reapretar els cargols si fos necessari, vigilar l’os i higienitzar els pilars.

Sempre serà més senzill i còmode per a tu prevenir que tractar possibles problemes amb els teus implants dentals.

Preus

PREU
1 IMPLANT + CORONA 1.285 €
CIRURGIA 1 IMPLANT 815 €
CIRURGIA 2 IMPLANTS 750 € / unitat
CIRURGIA 3 IMPLANTS 700 € / unitat
CIRURGIA 4 IMPLANTS 650 € / unitat
CIRURGIA 5 IMPLANTS 600 € / unitat
CIRURGIA 6 IMPLANTS O MÉS 550 € / unitat