Ortodòncia

ORTODONCIAL’ortodòncia és un tractament amb un clar objectiu: proporcionar una boca sana i estètica amb l’ús dels utensilis d’ortodòncia (bráckets) adients per a aconseguir remeiar problemes de malposició de les dents i alteracions de la simetria facial, millorant el funcionament de la boca , evitant problemes de càries dental, afectació periodontal, alteracions de la parla, de la respiració o de la masticac¡ó, podent arribar a contribuir a solucionar problemes tan comuns com el mal alè.

Hi ha persones que, per fortuna, tenen les dents rectes i alineades de forma natural. El tamany i la forma de les teves dents, i la manera en la qual s’encaixen en la cavitat oral, són causes decisives per a tenir, o no, una correcta posició de les dents.

A part de les raons genètiques, el malposicionament dental pot estar causat per accidents o malalties, pèrdues de dents que no han estat tractades a temps, certs hàbits apresos, com per exemple, la succió del polze a la infància, la interposició del llavi al tragar o la respiració oral.

Les raons per les quals hem de decidir-nos a posar-nos ortodòncia poden ser moltes.

Has de saber que no hi ha cap límit d’edat per a començar una ortodòncia. A més, gràcies als bràckets de ceràmica, que tenen un color molt semblant al de les dents, gairebé no es veuen.

La durada del tractament d’ortodòncia variarà segons la gravetat de cas, però només en casos molt rars dura més de dos anys en adults. En els nens, la durada és molt més variada, perquè també depenem molt del creixement de cadascú.

Per norma general, un cop inicida l’ortodònciat, hauràs de visitar-nos un cop al més pel seguiment, pel canvi progressiu del aditaments que necessites, etc.

Tots els tractaments d’ortodòncia, en adults i en nens, requereixen una higiene màxima a casa, ja que la presencia dels bràckets damunt la dent, et pot dificultar una mica l’accés habitual. Però això no t’ha de portar de cap, perquè a dentsalut t’ensenyarem tots els trucs perquè això no et sigui un problema el dur ortodòncia.

 

Com sabem si necessitem ortodòncia?

Si tu, o el teu fill o filla presenteu un d’aquests signes, demanarem consulta al nostre especialista, màster en ortodòncia, perquè comenci a fer l’estudi del cas i determinar si necessita o no bràckets.

  • Les dents han erupcionat tortes, amb falta d’espai i es mostren apinyades unes amb les altres.
  • Hi ha dents sortides, elevades o que tanquen al revés.
  • No tanquen les dents de dalt amb les d’abaix quan es mossega.
  • Hi ha hàbit de succió del polze.
  • El nen o la nena ronca per la nit.
  • Si s’han fet ja els 7 anys d’edat, encara que sembli que tot està anant bé.

 

Com plantegem la ortodòncia?

L’èxit del tractament d’ortodòncia (amb bràckets o no) depèn d’un bon diagnòstic. Cada cas serà estudiat minuciosament i elaborarem un pla de tractament específic.

Per avaluar un cas i planificar l’ortodòncia ens valem d’una primera visita, en la que el nostre màster en ortodòncia explorarà el teu cas, determinant el tipus de maloclusió i observant tots aquells factors col·laterals que poden influir o agreujar el problema. Amb les dades obtingudes a través de diferents registres, tenim informació necessària per iniciar la teva ortodòncia.

Preus

PREU
ESTUDI D’ORTODÒNCIA Gratuït
BRACKETS METÀL.LICS Des de 700 €
BRACKETS ESTÈTICS Des de 1.000 €