Odontopediatria i ortodòncia infantil

Odontopediatria i ortodòncia infantil

La odontopediatria és l’especialitat dental per als nens

És recomanable fer una revisió d’odontopediatria als nostres fills cada 6 o 12 mesos, ja que la salut bucal durant la infància repercuteix directament en el desenvolupament del nen fins a la seva maduresa.

En aquestes visites, com a dentistes especialitzats en nens, ens ocupem de cuidar i mantenir el benestar bucodental dels més petits ensenyant-los hàbits alimentaris i d’higiene correctes.

Quan s’ha de portar als nens al dentista?

Es recomana que els pares portin als seus fills al dentista per primera vegada quan es troben vora els 2-3 anys d’edat, just quan acaben de sortir les primeres dents de llet.

¿Com prevenir les caries en nens?

Per prevenir les caries és important que s’iniciï als nens a la higiene dental des que els comencen a sortir les primeres dents. Serà necessària l’ajuda d’un adult en el moment de raspallar-se les dents i aquest raspall haurà de ser l’adient per la mida de la seva boca. A més, la quantitat de dentífric haurà de ser la justa i, en cas que no li agradessin els sabors forts i frescos, existeix una gran varietat creada exclusivament per als nens.

A partir dels vuit anys, ja hauria de ser ell qui fos responsable de la seva pròpia higiene bucal, encara que, de tant en tant, el control esporàdic d’un adult seguirà sent necessari.

El primer dentista dels teus fills

Actualment, l’odontopediatria, compta amb mètodes que fan possible realitzar els tractaments amb menys molèsties, però malgrat tot, l’aparició del dentista mai sembla ser agradable (tant pels nens com pels adults), per això, si volem evitar que el nen tingui por quan visita la clínica del dentista aconsellem no explicar les males experiències als nens sobre passades visites al dentista ni amenaçar-los amb anar a revisar les seves dents si es porten malament, ja que això provocarà que tinguin una visió negativa del fet d’anar a la clínica. Hem de donar-los missatges positius.

A Dentsalut oferim un tracte càlid i proper perquè el teu fill es senti relaxat i protegit. Recorda que la millor manera d’evitar la por al dentista és visitar la clínica periòdicament i que visitar freqüentment el dentista és la millor garantia per mantenir una correcte salut bucodental durant una etapa tant important com ho és la del desenvolupament infantil.

3 Comments

  1. He leido vuestro articulo con mucha atecion y me ha parecido ameno ademas de bien redactado. No dejeis de cuidar este blog es bueno.
    Saludos

  2. Me ha encantado vuestro articulo y me ha sabido a poco pero ya sabeis lo que dice el dicho “si lo bueno es breve es dos veces bueno”. Me gustara volver a leeros de nuevo.
    Saludos

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*