Odontopediatria i Ortodòncia Infantil

odontopediatria y dentista para niños

L’odontopediatría és l’especialitat dental per als nens

Es recomanable fer una revisió d’odontopediatría als nostres fills cada 6 o 12 mesos, ja que la salut bucal durant la infància repercuteix directament en el desenvolupament del nen fins a la seva maduresa.

En aquestes visites, com a dentistes especialistes en nens, ens ocupem de cuidar i mantenir el benestar bucodental dels més petits ensenyant-los hàbits alimentaris i d’higiene correctes.

¿Quan s’ha de portar als nens al dentista?

Es recomana que els pares portin als seus fills al dentista per primera vegada quan estan entre els 2 i 3 anys, just quan acaben de sortir les primeres dents de llet.

¿Com prevenir les caries en nens?

Per prevenir les caries és important que s’iniciï a la higiene dental als nens des que comencen a sortir les primeres dents. Per això, serà necessària l’ajut d’un adult al moment de raspallar-se les dents i que el raspall sigui l’adequat per a la mida de la seva boca. La quantitat de dentífric ha de ser la justa i, en cas que no li agradessin els sabors massa forts i frescos, existeix una gran varietat creada exclusivament per als nens.

A partir dels vuit anys, ja hauria de ser ell el responsable de la seva pròpia higiene bucal, encara que de tants en tant, el control esporàdic d’un adult seguirà sent necessari.

El primer dentista dels teus fills

Actualment, l’odontopediatría, compta amb mètodes que fan possible realitzar els tractament amb menys molèsties, però malgrat tot, l’aparició del dentista mai sembla ser agradable (tant en nens com en adults), per això, si volem evitar que el nen tingui por quan visita la clínica dentista aconsellem no explicar les males experiències als nens sobre passades visites al dentista ni amenaçar-los amb anar a revisar les seves dents si es porten malament, ja que això farà que tinguin una visió negativa del fet d’acudir a la clínica.  Hem d’enviar-los missatges positius.

A Dentsalut oferim un tracte càlid i proper perquè el teu fill es senti relaxat y protegit. Recorda que la millor forma d’evitar la por al dentista és una visita freqüent i que una visita freqüent al dentista és la millor garantia per a mantenir una correcte salut bucodental en una etapa tan important com la del desenvolupament infantil.