Pròtesis Dental

Corones Dentals

Són les conegudes “fundes”. Es tracta de prótesi dental total de la dent restaurant la forma, el color i el tamany original de la mateixa. Quan una dent o un queixal no pot ser restaurat mitjançant una obturació, la corona dental ajuda a protegir i reforçar l’estructura dental.

Nosaltres treballem amb diferents tipus de prótesis dentals: totalment ceràmiques, combinades amb metall, dissenyades per ordinador, etc. Entre el nostre consell, les teves necessitats i el que decideixis, trobarem la restauració ideal per a la teva dent.

Com tot, si es cuiden adequadament i es revisen amb la periodicitat que tot requereix, les prótesis dentals poden durar en boca intactes molts anys.

En quant a la seqüència del tractament, en trets generals, et direm que són necessàries dues visites pel tractament de prótesi dental amb una corona dental de ceràmica. En la primera, prepararem la dent per tal d’ubicar-hi després la corona dental de ceràmica, prendrem impressions amb la tècnica que requereixi i col·locarem una corona dental provisional en la majoria dels casos. Aquesta romandrà a la teva boca fins que un dels laboratoris de pròtesi dentalamb els quals treballem, hagi elaborat la teva corona definitiva (entre 8 i 14 dies).
A la segona cita, retirarem la prótesi dental provisional, prepararem la dent receptora i si està tot en ordre, se’t cimentarà.

 

Ponts Dentals

Un pont és una restauració fixe (no removible) per a reemplaçar una dent que falta.

Hi ha (com sempre) diferents maneres d’elaborar un disseny per un pont i diferents materials. Com és habitual a la nostre clínica, parlarem de quina és la millor opció per al teu cas particular.

Es tracta de reposar la dent que falta mitjançant una corona sencera de ceràmica que serà subjectada per dos corones que posarem a les dents adjacents. També podrem recórrer a aquest tipus de restauració en el cas que falti més d’una dent.

Per a rebre un pont fan falta tres sessions. De vegades alguna més. En la primera, prepararem les dents receptores, prendrem les mides i col·locarem un provisional, el qual portaràs fins a rebre el definitiu.

En la segona visita, el laboratori de pròtesi dental ens haurà servit l’estructura del pont, sense la ceràmica encara, a la qual li verificarem l’ajust directament en boca. Si tot és perfecte, enviarem aquesta estructura verificada de nou al laboratori perquè hi carreguin la ceràmica en el color de les teves dents.

A la tercera visita, ajustarem i cimentarem el pont definitiu. En alguns casos, pot ser necessari el retoc del color de la ceràmica. Llavors, de nou al laboratori, on hi podran donar els retocs de color que hi siguin necessaris.

A vegades, per permetre a les teves dents i a la geniva acostumar-se a la nova restauració, cimentarem de manera provisional fins que la funció sigui completament natural. La cimentació definitiva es farà llavors en una visita posterior.

A la nostra clínica t’ensenyarem a fer servir els estris específics per a la correcte higiene del teu pont, de manera que garanteixis que romandrà perfecte durant molts anys.

Has de tenir present que el tractament no acaba amb la col·locació del pont, sinó que hauràs de mantenir una higiene minuciosa a casa, la qual t’ajudarem a seguir, i unes revisions periòdiques a la clínica.

 

Carilles Dentals

Són peces molt fines de ceràmica molt resistent que normalment s’utilitzen per a aconseguir la forma i el color d’una dent ideal a la zona anterior.

El tractament es basa en la preparació de la cara externa de la dent, rebaixant mínimament l’esmalt, prenent impressions que enviarem al laboratori de pròtesi.

El procés és similar a la restauració amb corones, però si cap, més delicat.