Periodòncia

PERIODONCIAÉs la especialitat de l’odontologia que es dedica a la salut de les genives. La paraula “periodontal” vol dir “al voltant de la dent”. La geniva és un tipus de pell especialitzada que rodeja les dents i cobreix l’os que subjecta les dents. Forma part del sistema de suport de la dent als maxil.lars. Si la geniva està sana, les dents estan fermes, garantitzant que compleixin correctament la seva missió masticatòria. A més, una geniva rosada i ben festonejada al voltant de les dents, influeix directament en l’estètica bucal.

Hi ha moltes persones que pateixen de malalties periodontals i no ho saben perquè són indolores en els seus estadis inicials.

La placa és una pel.lícula de bactèries, restes d’aliment i saliva, que s’adhereix a les dents. Si no es treu amb una tècnica correcte i completa de raspallat, comença a produir àcid que ataca a les dents i càlcul (tosca) que destrueix les genives i l’os donant lloc a inflamació i sagnat. Les genives han de tenir un color rosa clar, no vermell, i no han de sagnar mai. El sagnat és el signe més clar de malaltia periodontal.

Si has notat que t’han sagnat les dents, has de venir a la clínica per iniciar quan abans el tractament corresponent. Pensa, que quan més aviat es detecti, abans li podrem posar fre, ja que en estadis molt avançats no hi ha més remei que extreure les dents per solucionar la infecció.

Hi ha diverses causes que ocasionen problemes periodontals, entre els que podem destacar el tabac, una higiene deficient, diabetis mal controlades, predisposició genètica, etc.

El tipus de tractament variarà segons l’estadi de la malaltia. Per això, des de dentsalut et recomanem consultar a la més mínima sospita, ja que amb tractaments simples, només podem mirar de controlar el procés però difícilment recuperarem teixit que ja hagi estat destruït.

Els pacients que es veuen afectats, han de seguir un manteniment i un control estricte a la clínica cada tres mesos.